06.11.2010 City Rally – Lost in Tbilisi

Kaut gan zinām, ka komandas būs maz, City Rally-s vienalga notiks. Jau 11:00 bijām Tbilisi Galvenajā stacijā, kur sākās reģistrēšanās uz spēli.

Ar dienu ar ļoti paveicies, jo solās būt pat karsta. Līdz 13:00, kad bija paredzēts starts bija ieradušās četras komandas. Tiešām būs žēl to komandu, kas būs ceturtie, kā nekā pārējās dabūs kādu balvu. Bet nu par pašu spēli.

Atšķirībā no pirmā City Rally, kas notika 25.09.2010., šo mēs manāmi sarežģījām un padarījām, daudz interesantāku.

City Rally – Lost in Tbilisi, 06.11.2010. 13:00. Komandas jau ir informētas, ka ir kāds puisis, vēstuļu draugs, kas ir ieradies pirmo reizi Tbilisi. Lai nu kā, pārpratuma dēļ viņš uz savu roku sācis apskatīt pilsētu, bet stacijā atstājis vēstuli.

1. Komandas saņēma vēstuli, kurā bija teikts: Dodieties uz Tirgu un nopērcies sekojošas lietas (1 dārzenis – kuru tīrot asaras tek, 1 baklažāns, 1 oranžs dārzenis, kurš garšo trušiem (Jūs jau saprotat, ka tas ir burkāns, smieklīgi vienīgi, ka oranžs: gruzīnu valodā ir burkāna krāsa), 2 kartupeļi, 1 sērkociņu paciņa, 1 skrūve, matu gumija un pudeles korķītis. Pēc tam jādodas atpakaļ uz staciju, kur būs no tā visa jāsaliek dārzeņu cilvēciņš. Bet viņiem tiek dota izvēle, ja negrib vazāties pa tirgu, viņiem ir iespēja doties uz metro staciju “Sameditsino”, kur šos produktus viņi dabūs uzreiz. Tā kā izvēle ir starp grūtāko vai garāko ceļu.

2. Kad ir uztaisīts dārzeņu cilvēciņš, viņiem tika iedota nākamā vēstule, kur ir lūgums doties uz “Gruzijas teātra, mūzikas un horeogrāfijas muzeju”, kur arī viņus gaida nākamais piedzīvojums.

Nonākuši norādītājā vietā, komandai tiek dota lapa ar sešām fotogrāfijām, kas ir nofotografētas tuvākajā apkārtnē. Uzdevums ir foto orientēšanās, kur komandai ir jāatrod seši skaitļi, no kuriem beigās ir jāsanāk vienādojumam. Nedaudz matemātikas un viņi saņem nākamo norādi.

3. Tālāk vēstule viņu aizved uz skvēriņu Machabeli ielā, jā tieši tā, tepat pie mūsu mājas. Vēstulē rakstīts: “tur es iepazinos ar kādu cilvēku, kuram ir vajadzīga palīdzība”. Komanda tur nonākot atrod meiteni, kurai ir lāde un 6 atslēgas, bet viņa nezin kura ir īstā. Kā nekā riskēt ar nedrīkst, jo ja atslēgs ar neīsto, visa informācija lādē sadegs. Meitene lūdz komandai palīdzību, uzzināt kura ir īstā atslēga. Vienīgā norāde, ko viņa var iedot, ir: komandai jādodas uz Tbilisi tūrisma informācijas centru.

4. Tūrisma informācijas centrā viņi saņēma pilsētas karti, kurā ir atzīmēti seši punkti. Un nu sākas mini City Rally, kur ir komandas izvēlētā kārtībā jāatrod un jāizpilda seši uzdevumi. Par to viņi katrā uzdevumā saņem vienu puzles gabaliņu no atslēgas, kas ir nepieciešama meitenei ar lādi.

  • Tornis – Ar virvju palīdzību jāuzvelk viens no komandas dalībniekiem tornī, kur ir aploksne ar puzles gabaliņiem.

  • Mario – “Salve” bārā ir jāspēlē vecā labā “Super Mario” Žilatona spēle, kur vienam no komandas ir jāiziet pirmais līmenis.

  • Labirints – ar striķīšiem savilkts labirints, kur karabīni velkot pa striķīšiem un tikai savienojumu vietās pārliekot karabīni, komandai ir iespēja iziet to.

  • Krāsainais kauliņš – komandai tiek iedots metamais kauliņš ar krāsām. Uzmetot kādu no krāsām, 30m apkārtnē ir jāatrod tai krāsai atbilstošs uzdevums, kas ir piestiprināts uz koka un jāizpilda. Uzdevumi bija dažādi, piemēram: Jāvāc atkritumi, jāsaliek puzle, jādzied vai jāsasien mezgls.

  • Balansa uzdevums – starp četriem kokiem bija novilktas plakanās štropes, kas kopā veidoja četrstūri. Komandai tika iedota palīgvirve un viņiem ir jākāpj uz štropēm. Komandai pilnībā ir jānoiet pa štropēm pilns aplis.

  • Metro trepes – Uzdevums ir saskaitīt kopējo metro eskalatoru kāpņu daudzumu. Tur ir trīs eskalatori, un katram ir 540 pakāpieni. Tātad 1620 bija pareizā atbilde. Protams viņi neskaitīja to, jo kā mēs bijām paši ievērojuši, ja esi atjautīgs, tad pareizo atbildi var uzzināt daudz vieglāk.

Nu visi atslēgas gabaliņi ir rokā un komanda var doties uz Machabeli skvēriņu pie meitenes ar lādi un to atvērt. Lādē, nākamā norāde uz ArtBox bāru.

5. ArtBox bārā komandai tiek dots matemātisks atjautības uzdevums. Katram no komandas iedod vienu kartiņu ar sekojošiem tekstiem:

  • Niko pēc 3 gadiem varēs pirkts cigaretes.
  • Nina pirms 5 gadiem bija divas reizes vecāka, kā Niko.
  • Nune pēc 4 gadiem būs trīs reizes vecāka par Ninu.
  • Nana 7 gadus atpakaļ bija trīs reizes jaunāka, kā Niko, Ninas un Nunes kopējais vecums.

Uzdevumu jāpilda diskutējot, neizmantojot ne rakstāmos ne kalkulatoru.

Kad ArtBox bārā komanda tika galā ar uzdevumu, viņi saņēma īpašu vēstuli, kurā tieša norāde uz nākamo uzdevumu nemaz netika pateikta, bet kaut kas mazliet sarežģītāks:

Labi pateiksim priekšā! Lasīt vajag tikai sarkanos burtus: Tas ir „Go to Vera park”. Nonākuši Vera viņi atrod koku, kurā ir sakarinātas aploksnes. Lai tās aploksnes dabūtu komandai vēl ir jāizpilda pēdējais pārbaudījums. Pārbaudījums ir strūklakā, kur trim no komandas tiek aizsietas acis, bet ceturtajam iedod striķi, kura otru galu iedot tiem, kam ir tās aizsietās acis, un komandai jāiziet maršruts, pa noteiktu trasīti tieši strūklakā. Kad maršruts ir iziets komanda drīkst noraut no koka vienu aploksni.

6. Aploksnē ir fotogrāfija, kur ir ciemiņa bilde un vēstule ar tekstu: „Kur jūs esat, es jau kādu laiku jūs gaidu stacijā!” Nu komandas var doties uz finišu, lai beidzot atrastu savu ciemiņu.

Finišā komandas ieradās ap pulksten 18:00, tā vien bija ar to maksimālo kontrollaiku, kas tika dots šai spēlei, jo viņš arī 18:00 bija iztecējis.

Finālā: apbalvošana, nelielas sūdzības par pāris kļūdām un tiek nozīmēts nākamais City Rally datums, ar cerību, ka tik maz komandas mums ir pirmo un pēdējo reizi šeit Gruzijā.

Vairāk fotogrāfijas par mūsu otrajām sacensībām Gruzijā jūs varat apskatīt šeit.

Leave a comment